Kaip sumažinti automobilio degalų sąnaudas? - Kauto ...
Kaip sumažinti automobilio degalų sąnaudas?
Kaip sumažinti automobilio degalų sąnaudas?

Kaip sumažinti automobilio degalų sąnaudas?

2023-03-01
0 Comments

Sumažinę automobilio degalų sąnaudas, ne tik sutaupysite pinigų, bet ir mažiau užteršite aplinką, į ją pateks mažiau CO2, – o dujų ir kietųjų dalelių išmetimas į aplinką yra viena iš pagrindinių klimato kaitos priežasčių, taip pat kenkia žmonių sveikatai ir kelia pavojų aplinkinei sričiai.

5 patarimai, kaip taupyti degalus

5 patarimai, kaip taupyti degalus​
Automobilio priežiūra

Kad padidintumėte degalų naudojimo efektyvumą, reguliariai atlikite automobilio techninės priežiūros darbus: patikrinkite automobilio alyvos kiekį ir filtrų veikimą, įsitikinkite, kad jie veikia tinkamai, prireikus pakeiskite. Taip pat patikrinkite padangų ir stabdžių būklę, įsitikinkite, kad jie yra pakankamai tvirti ir gerai prižiūrėti, reguliariai tikrinkite padangų slėgį, kad visada atitiktų gamintojo nurodymus.

Svoris

Labai svarbus yra ir automobilio krovinio svoris. Jeigu reikia vežti sunkius krovinius, patikrinkite, ar jie yra gerai pritvirtinti ir ar jie nėra per sunkūs.

Greitis

Nevažiuokite per greitai. Važiuojant labai greitai, didėja aerodinaminis pasipriešinimas ir sunaudojama daugiau degalų. Važiuokite ramiai ir tolygiai, nevairuokite agresyviai (staigiai negreitėkite ir nestabdykite), važinėkite tokiu greičiu, kokiu automobilio eksploatavimas būtų ekonomiškiausias, degalų sunaudojimas efektyviausias.

5 patarimai, kaip taupyti degalus​
Automatinės valdymo sistemos

Jeigu automobilyje įdiegtos automatinės valdymo sistemos, naudokite jas, kad išlaikytumėte pastovų greitį ir išvengtumėte netolygaus važiavimo, kuris padidina degalų sąnaudas. Jei turite senesnį automobilį, apsvarstykite galimybę įsigyti naujesnį ir efektyvesnį modelį. Naujesniuose automobiliuose įdiegtos tokios technologijos kaip valdymo sistema, padedanti taupyti degalus. Naudokite automobilio klimato kontrolės sistemą, stebėkite, kad veiktų efektyviai ir išvengtumėte per didelės ar mažos temperatūros.

Eismas

Pasirinkite kelią, kuriame ne toks intensyvus eismas, mažiau įkalnių ir nuokalnių, stenkitės nevažiuoti blogais keliais. Stebėkite, kokia automobilio aerodinamika, ar automobilis neapsnigtas, neišpurvintas, dėl ko gali padidėti aerodinaminis pasipriešinimas. Įvertinę savo ekonominę padėtį, galite rinktis ekonomiškiau eksploatuojamą automobilį, pvz., su benzininiu arba dujiniu varikliu, ir sumažinkite degalų sąnaudas.

Užpildykite ir gaukite lizingo pasiūlymą​​​
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Accept
UAB „LASMA MOTORS“ teikia priklausomo tarpininko paslaugas ir veikia UAB „GF bankas“, BIGBANK AS filialo, AS Inbank filialo, UAB „mogo LT“ vardu.
© kauto.lt
Nuolaida 200€
Nuolaida 100€
Paslaptinga dovana
Nuolaida 500€
Draudimas 3 mėn.
Pilnas bakas kuro
Nuolaida 300€
Draudimas 6 mėn.
Gaukite dovaną įsigydami automobilį iš mūsų!

Pirkdami automobilį pas mus, gaukite dovaną,
įveskite el. pašto adresą bei telefono numerį ir sukite laimės ratą

Dovana netaikoma perkant automobilį lizingu